Keep rollin’

Som ni märker händer det mycket här på bloggen, och det kommer i lite olika ordning.

Innan bootcampet i STHLM, men efter Derby Love, någonstans i november alltså, var det dags för några av oss att köra match för första gången. Boutet hade namnet November Pain och vi skulle köra mot Stockholm Rollerderbys B-lag. Vi hade redan haft en övningsmatch några veckor innan för att testa på golv och motstånd och det var minst sagt nervöst redan där och då. Men matchdagen kom hur nervösa vi än var och det var bara att bita ihop.

För er som följt oss i Västerås Rollerderby ett tag vet kanske att vi inte är fulltaligt lag ännu. Vi som spelade var därför: The Incredible Fox, YippeeCajjoo, Meanie Mischievous, Mollytov Cocktail, Sheena Shameless, Hellshit Murphy och Red Handed Tjuuvas tillsammans med delar från Uppsala och Göteborg! Stort tack till Retardeadly, Musslan, Roaring Totta, Thunder The volcano och Ditte som hjälpte oss genom att vara med!

Vi samlades hos Emma Ryssfemma, vår lineuprunner för kvällen, för lite pepptalk och strategitänk. Med oss som benchcoach hade vi Da Fisty, som vi tågat upp från Malmö. Matchen höll till i Solnahallen, och när vi kom dit för att känna på golvet hade publiken redan börjat komma. Det var inte bara vi som skulle bouta, efter våran match spelade även STRD mot GBGRD (Göteborg).
Efter en uppvärmning och lätt stretch försökte vi samla våra nerver för att ställa oss i kö för inrop. Läktarna var fulla, vi fanns livestreamade på internet och vi var taggade till tusen!!

Rollerderby går så himla snabbt, och när man precis börjat komma in i spelet, så är det halvlek. Och just som det är slut, så är man så uppeldad man någonsin kan bli. Men vad roligt vi hade! Vi öppnade upp genom att plocka 15 poäng, sen var det ojämnt ett bra tag. Stockholm gick ut hårt och vi gjorde många missar som vi insåg att vi inte alls hade koll på (men som vi kommer kunna träna in oss på när våra domare blir mer pålästa) och vi var något stirriga av bakgrundsmusiken, publikens vrålande, coachernas skrikande, domarnas skrikande och speakerns pratande. Något vi definitivt inte är vana med! Men vi kom igen på slutet och matchen slutade inte så tokigt ändå! Med tanke på att vi var ett ihopplockat lag som aldrig spelat tillsammans, och att de hade med flera från A-laget med i sitt tighta Stockholmslag. Matchen slutade 149-99 till dom.

Här är blandade bilder tagna av mig och Jenny Green. Minns dock inte vem som tog lagbilden!

//Sheena Shameless